Sajt je u beta fazi. Ukoliko primetite problem molimo da nam se obratite putem kontakt forme. Hvala.

Šta su kolačići

Kao što je uobičajena praksa da gotovo svi profesionalni veb sajtovi poput ove stranice koriste kolačiće (eng. Cookies), koji su sitne datoteke koje su preuzete na vaš računar, kako bi poboljšali vaše iskustvo. Ova stranica opisuje koje informacije prikupljaju, kako ih koristimo i zašto ponekad moramo da čuvamo ove kolačiće. Takođe ćemo deliti kako možete sprečiti njihovo čuvanje, ali to može smanjiti ili „probiti“ određene elemente funkcionalnosti veb lokacija.

Kako koristimo kolačiće

Mi koristimo kolačiće iz različitih razloga detaljno opisanih u nastavku. Nažalost, u većini slučajeva ne postoje industrijske standardne opcije za onemogućavanje kolačića bez potpunog isključivanja funkcionalnosti i funkcija koje dodaju na ovoj veb lokaciji. Preporučuje se da ostavite na svim kolačićima ako niste sigurni da li vam trebaju ili ne u slučaju da se koriste za pružanje usluge koju koristite.

Onemogućavanje kolačića

Možete sprečiti podešavanje kolačića prilagođavanjem postavki na vašem pretraživaču (pogledajte pomoć u vašem pregledaču za to). Imajte na umu da onemogućavanje kolačića može uticati na funkcionalnost ove i mnogih drugih veb lokacija koje posećujete. Onemogućavanje kolačića obično će rezultirati onemogućavanjem određenih funkcionalnosti i funkcija ove veb stranice. Zbog toga se preporučuje da ne onemogućite kolačiće.

Kolačići koje postavljamo

  • Kolačići u vezi sa nalogom – Ako napravite račun kod nas, koristićemo kolačiće za upravljanje procesom registracije i opštu administraciju. Ovi kolačići obično se brišu kada se odjavite, ali u nekim slučajevima mogu ostati i nakon toga da bi zapamtili podešavanja vaše veb lokacije kada ste odjavljeni.
  • Kolačići u vezi sa prijavom – koristimo kolačiće kada ste prijavljeni kako bismo se setili te činjenice. Ovo vam sprečava da se morate prijavljivati svaki put kada posjetite novu stranicu. Ovi kolačići se obično uklanjaju ili brišu kada se odjavite kako biste osigurali da im možete pristupiti samo ograničene funkcije i područja samo kada ste prijavljeni.
  • Kolačići vezani za biltene putem e-pošte – Ova veb lokacija nudi usluge pretplate na biltene ili e-poštu, a kolačići se mogu koristiti za pamćenje ako ste već registrovani i da li želite da pokažete određene obaveštenja koja bi mogla da važe samo za pretplaćene / odjavljene korisnike.
  • Kolačići u vezi sa obrascima – Kada podatke predate putem obrasca poput onih koji se nalaze na stranicama kontakata ili obrasci za komentare, kolačići se mogu postaviti tako da pamte vaše korisničke podatke za buduću prepisku.
  • Kolačići s preferencijama veb lokacija – Da bismo vam pružili sjajno iskustvo na ovoj veb stranici pružamo funkcionalnost za podešavanje vaših preferencija za način na koji stranica funkcioniše kada je koristite. Da bismo zapamtili vaše postavke, moramo postaviti kolačiće tako da se ove informacije mogu pozivati kad god interakcija sa nekom stranicom utiče na vaše postavke.

Kolačići treće strane

U nekim posebnim slučajevima koristimo i kolačiće koje nam daju poverljive treće strane. Sledeći odeljak sadrži detalje na koje kolačiće treće strane možete naići na ovoj veb lokaciji.

  • Ova veb lokacija koristi Google Analitics koji je jedno od najrasprostranjenijih i najvernijih rešenja za analitiku na vebu za pomaganje u razumevanju načina na koji koristite veb lokaciju i načina na koji možemo poboljšati vaše iskustvo. Ovi kolačići mogu pratiti stvari poput dugovanja na veb lokaciji i stranicama koje posećujete kako bismo nastavili da stvaramo interesantan sadržaj. Za više informacija o kolačićima Google analitike pogledajte zvaničnu stranicu Google analitike.
  • Analitika trećih strana koristi se za praćenje i merenje upotrebe ove veb lokacije kako bismo nastavili da stvaramo privlačan sadržaj. Ovi kolačići mogu pratiti stvari poput dugovanja na veb lokaciji ili stranicama koje posećujete što nam pomaže da shvatimo kako možemo da poboljšamo sajt za vas.
  • S vremena na vreme testiramo nove funkcije i unosimo suptilne promene u načinu na koji se sajt isporučuje. Kada još uvek testiramo nove funkcije, ovi kolačići se mogu koristiti da bismo vam osigurali postojano iskustvo dok ste na veb lokaciji, istovremeno osiguravajući da razumemo koje optimizacije naši korisnici najviše cene.
  • Oglase koristimo da nadoknadimo troškove pokretanja ove veb stranice i obezbedimo sredstva za dalji razvoj. Kolačići za oglašavanje u ponašanju koje koristi ova veb stranica dizajnirani su tako da vam obezbedimo najrelevantnije oglase gde je to moguće, anonimnim praćenjem vaših interesa i predstavljanjem sličnih stvari koje bi vas mogle zanimati.
  • Na ovoj stranici takođe koristimo dugmad i / ili dodatke za društvene mreže koji vam omogućavaju da se povežete sa svojom društvenom mrežom na različite načine. Da bi ovo funkcionisale sledeće stranice društvenih medija uključujući; Facebook, Tvitter, Instagram, LinkedIn postaviće kolačiće putem naše veb stranice koji se mogu koristiti za poboljšanje vašeg profila na njihovoj veb lokaciji ili za doprinos podacima koje imaju u različite svrhe navedene u njihovim pravilima o privatnosti.

Više informacija

Nadam se da je to razjasnilo stvari za vas i kao što je ranije pomenuto ako postoji nešto za šta niste sigurni da li vam trebaju ili ne, obično je sigurnije da kolačiće ostave omogućene u slučaju da utiču na neku od funkcija koju koristite na našoj veb lokaciji.

Međutim, ako još uvijek tražite dodatne informacije, možete nas kontaktirati na

E-mail: info@zagadjenje.com

Podelite na društvenim mrežama: